Azt kell mondanom, hogy ez egy mennyei őszi fogás. A Power Blender segítségével tökéletes állagúvá varázsoljuk. Most még szezonja van a kápia és pritamin paprikáknak, szóval érdemes neki kezdeni.

Maga a szósz nagyon gyorsan elkészül és akár turmixolás után üvegbe is tehetjük a hűtőbe a felhasználásig (1-3 nap). Nemcsak tésztára jó, hanem tepsiben sült krumplira is vagy ha sűrűbbre hagyjuk a szószt, akkor pirítósra kenve is nagyon finom. A tepsibe téve a paprikákat, a vöröshagymát és a fokhagymát olívaolajjal és vörösborecettel locsoltam meg és amikor megsült, ez a karamellizált szaft volt a legfinomabb! Persze ezt is a turmixgépbe öntöttem, mert ez adta meg a szósz sava-borsát. Próbáljátok ki feltétlen!

HOZZÁVALÓK
  • 2 db nagyobb pritaminpaprika, félbe vágva
  • 1 db nagy vöröshagyma, meghámozva, négybe vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, héjastul
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vörösbor ecet
  • 250 ml zöldségalaplé
  • só, bors
  • friss bazsalikom
  • 400 g durum tészta

  

ELKÉSZÍTÉS
  1. Melegítsük elő a sütőt 220C fokra.
  2. Tegyük egy tepsibe a hosszában félbe vágott pritaminpaprikákat, a vöröshagyma negyedeket és a fokhagyma gerezdeket. Locsoljuk meg az olívaolajjal és vörösbor ecettel. Sózzuk.
  3. Tegyük a sütőbe és süssük kb. 25-30 percig, amíg a paprika héja kicsit megfeketedik, a vöröshagyma megpirul.
  4. Ha kivettük, tegyünk fedőt vagy alufóliát a tepsire, hogy gőz alatt legyenek a paprikák. 10 perc után vegyük le a fedőt és vágjuk ki a paprikák csumáját, magos részét, valamint amennyire tudjuk hámozzuk le a sült héjukat. A fokhagyma gerezdeket is hámozzuk meg.
  5. Tegyük a tepsi teljes tartalmát a szafttal együtt a Power Blender turmixgépbe. Öntsük hozzá a zöldségalaplevet, dobjuk bele a bazsalikom leveleket. Sózzuk, borsozzuk és turmixoljuk simára.
  6. Közben főzzük meg és szűrjük le a tészát, öntsük rá az elkészült paprikakrémet és tálaljuk azonnal.

A videó itt található: https://www.instagram.com/p/CjiIEffo3St/