Óriási előnye a SWISS DIAMOND gyémánt felületű edéhyeknek az, hogy a legtöbb sült ételt felül a tűzhelyen süthetjük bennük a sütő használata nélkül, ami nemcsak időt, hanem értékes energiát is megtakarít. Ez a helyzet a tortalapok sütésénél is.Végül is gondoljunk arra, hogy csak a 60 l -es sütőnk előmelegítéséhez legalább 10 perc szükséges és csak utána kezdünk sütni. A SWISS DIAMOND edényeknél ez a folyamat már az előmelegítéssel lerövidül, mivel a különféle piskóta tésztákat mindig csak hideg serpenyőbe öntjük, és a legkisebb hőfokon sütjük. Bizonyos fajta tésztáknál a sütés ideje még akár a felére is csökkenhet. És már nembeszélve arról, hogy a sütő fogyasztása az egy tűzhelyhez képest mennyivel magasabb. Én nagyon megszerettem a tűzhelyen sütni, mert nekem sokkal kényelmesebb. Próbáld ki te is!

Hozzávalók a tortalap elkészítéséhez:

-150 g kristálycukor,

- 6 tojás,

- 50 g kakaópor,

- csipet só

Hozzávalók a krémhez:

- 1 csomag Dr.Oetker kakaópuding (45 g),

- 1 csomag Dr.Oetker kukoricakeményitő (40 g),

- 2 EK cukor,

- 1 vaníliás cukor,

- 0,5 l tej,

- 250 g vaj

További hozzávalók:

- házi lekvár,

- 2 banán,

- 1 csomag Dr.Oetker tejszínhabpor,

- 150 ml tej,

- kakaópor a díszítéshez

Elkészítés:

A Magimix konyhai robotgépben először felverjük a tojásfehérjéket, hogy a sárgája után ne kelljen mosogatni a keverőtálat. Amikor habot verünk, soha ne felejtsük el eltávolítani a kis nyomót, hogy a hab szépen felemelkedjen, és mindig adjunk hozzá egy csipet sót. A felverés után helyezzük át a habot egy tálba. A habverőt cseréljük le a nagy pengére, és a tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a kakaót. Végül keverjük össze a kakaómasszát a tojásfehérjével.

A 24 cm átmérőjű edények ( a mély serpenyő, a 3 l -es lábas vagy az 5 l -es fazék) ideálisak tortalapok sütéséhez. Csak töröljük át az edény belsejét olajjal, és öntsük bele a tésztát. Mindig hideg edényt használunk. A tűzhelyet a legkisebb fokozatra állítjuk, és a tortalapot kb. 40 percig sütjük fedél alatt, nyitott szeleppel. 30 perc múlva felemelhetjük a fedelet, ha leszeretnénk törölni a párát a fedél belsejéről. A tortalap akkor van megsülve, ha már nem nedves a teteje ( nem fénylik), illetve végezhetünk rajta tű próbát. Sütés után hagyjuk a piskótát kihűlni az edényben fedél nélkül, és utána csak borítsuk ki belőle.

Amíg sül a tortalap, addig elkészíthetjük a krémet. A pudingport a keményítővel alaposan elkeverjük a tejben és megfőzzük benne. Főzés közben adjuk hozzá a cukrot és vaníliás cukrot. A vajat csak akkor keverjük a masszához, miután kihűlt. A tojásfehérjékhez hasonlóan a tejszínhabot is felverjük (használhatunk port, illetve tejszínt is).

A kihűlt tortalapot először megkenjük minőségi házi lekvárral, amelyre banánkarikákat pakolunk szorosan egymás mellé. A banánokra felvisszük a krémet, és a végén az egész tortát bevonjuk a tejszínhabbal. A tortát kakaóporral díszíthetjük. (Anyukám horgolt terítőjét használtam, amit a tortára tettem, és egy kis szita segítségével alaposan megszórtam kakaóval).

Süss örömmel és fantáziával!