Miért foglalkoztat bennünket ez az egyszerű recept, melyet mindenki ismer? Azért, mert nem hagyományos módon készítjük el. Köszönet a mi speciális Swiss Diamond edényeinknek, a sütőtököt sütőben lévő sütés helyett a tűzhelyen fogjuk készíteni, megtakarítva jelentős energiát, időt és pénzt. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ezek a kiváló gyémánt felületü edények segítségével jelentősen lerövidül a főzési idő, így a vitaminok is megmaradnak az ételben. Így van ez a sütőtök esetében is, nem csak az történik, hogy nem a sütőben sütjük, de a tűzhelyet is mérsékelt fokra állítva, a sütés ideje 90 percről hihetetlen 30 percre csökken. Ez nagyszerű, mivel így több lehetőség nyílik arra, hogy gyakrabban szerepeljen ez az egészséges élelmiszer az étrendünkben. A tök olyan élelmiszer, mely elegendő karotint és antioxidánst tartalmaz, és melyet a legkisebbek is biztonságosan fogyaszthatnak. Hogyan fogják a sült tököt tovább felhasznosítani, azt már az önök képzeletére bízom. Készíthetnek belőle pürét vagy levest, vagy esetleg valamilyen édességet is.

 

Miért foglalkoztat bennünket ez az egyszerű recept, melyet mindenki ismer? Azért, mert nem hagyományos módon készítjük el. Köszönet a mi speciális edényeinknek, a sütőtököt sütőben lévő sütés helyett a tűzhelyen fogjuk készíteni, megtakarítva jelentős energiát, időt és pénzt. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ezek a kiváló gyémánt felületü edények segítségével jelentősen lerövidül a főzési idő, így a vitaminok is megmaradnak az ételben. Így van ez a sütőtök esetében is, nem csak az történik, hogy nem a sütőben sütjük, de a tűzhelyet is mérsékelt fokra állítva, a sütés ideje 90 percről hihetetlen 30 percre csökken. Ez nagyszerű, mivel így több lehetőség nyílik arra, hogy gyakrabban szerepeljen ez az egészséges élelmiszer az étrendünkben. A tök olyan élelmiszer, mely elegendő karotint és antioxidánst tartalmaz, és melyet a legkisebbek is biztonságosan fogyaszthatnak. Hogyan fogják a sült tököt tovább felhasznosítani, azt már az önök képzeletére bízom. Készíthetnek belőle pürét vagy levest, vagy esetleg valamilyen édességet is.

 

Mindenesetre elképesztő,hogy ilyen nagyszerű edények vannak a piacon, melyek mindíg hasznosak lehetnek a háztartásunkban. Mit szól hozzá?

 

Hozzávalók:

1 sütőtök

Kevés víz a felöntéshez

Ízesítéshez nem használunk semmit, mivel magában a sütőtöknek kiváló íze van. Természetesen aki akarja, ízesítheti akár édesre vagy sósra is.

 

Elkészítés:

A sütőtököt alaposan megmossuk, és feldaraboljuk. A Swiss Diamond gyémánt felületű szögletes lábast felmelegítjük és kevés vizet öntünk bele. A tököket úgy helyezzük el ,hogy a héjuk alul legyen. Lefedjük az üvegfedéllel, melyen a fogantyú állítható szelepét elzárjuk, és 15 percig középhőmérsékleten sütjük. Majd a tököket megfordítjuk, kevés vízzel ismét felöntjük, és még 10 percig sütjük. Eltelt idő után visszafordítjuk a tököket a héjukra, ha szükséges öntünk még hozzá vizet, és még kb 5 percig sütjük. 30 perc alatt gyönyörűen megsült tököket kapunk. Kirakjuk, és a lábast forró vízzel elöblítjük, egyáltalán nem kell áztatni. Ilyen egyszerű.

Jó étvágyat!