Sütőtökös csokis kenyér
A sütőtöktől és a banántól nagyon finom puha, nedves marad a sütemény tésztája, ezért eszünk meg egy szelet után még egyet, meg még egyet. Ez egy igazi őszi desszert, feltétlen süssétek meg!
Hozzávalók:
- 205 g sült sütőtök
- 280 ml növényi tej
- 120 g búzaliszt
- 120 g teljeskiörlésű búzaliszt
- 85 g nádcukor
- 60 g étcsokoládé csepp
- 60 ml olívaolaj
- 1 db éret banán
- 2 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk őrölt fahéj
- 1/4 tk só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 190C fokra. Egy kb. 20-25 cm hosszú püspökkenyér formát béleljünk ki sütőpapírral.
- Tegyük a Power Blender turmixgépbe a sült sütőtököt (héj nélkül), a banánt, a növényi tejet és a fahéjat. Turmixoljuk simára.
- Öntsük egy tálba és adjuk hozzá a maradék hozzávalót: olívaolaj, nádcukor, sütőpor, szódabikarbóna, só, lisztek és étcsokoládé. Jól keverjük össze a tésztát és borítsuk a formába.
- Tegyük a sütőbe és süssük kb. 45-50 percig (végezzünk tűpróbát, hogy jól átsült-e).
- Várjuk meg, amíg kihűl a formában, utána vegyük ki és szeleteljük fel.
A videó itt található: https://www.instagram.com/p/CjVBUFcI_on/