A sütőtöktől és a banántól nagyon finom puha, nedves marad a sütemény tésztája, ezért eszünk meg egy szelet után még egyet, meg még egyet. Ez egy igazi őszi desszert, feltétlen süssétek meg!

Hozzávalók:

  • 205 g sült sütőtök
  • 280 ml növényi tej
  • 120 g búzaliszt
  • 120 g teljeskiörlésű búzaliszt
  • 85 g nádcukor
  • 60 g étcsokoládé csepp
  • 60 ml olívaolaj
  • 1 db éret banán
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1/4 tk só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190C fokra. Egy kb. 20-25 cm hosszú püspökkenyér formát béleljünk ki sütőpapírral.
  2. Tegyük a Power Blender turmixgépbe a sült sütőtököt (héj nélkül), a banánt, a növényi tejet és a fahéjat. Turmixoljuk simára.
  3. Öntsük egy tálba és adjuk hozzá a maradék hozzávalót: olívaolaj, nádcukor, sütőpor, szódabikarbóna, só, lisztek és étcsokoládé. Jól keverjük össze a tésztát és borítsuk a formába.
  4. Tegyük a sütőbe és süssük kb. 45-50 percig (végezzünk tűpróbát, hogy jól átsült-e).
  5. Várjuk meg, amíg kihűl a formában, utána vegyük ki és szeleteljük fel.

A videó itt található: https://www.instagram.com/p/CjVBUFcI_on/