Szaftos epres-rebarbarás galette túróval
A Magimixben kikevert tésztát egy éjszakára vagy több órára a hűtőbe tesszük. Legalább egy órával a nyújtás előtt ki kell venni a tésztát a hűtőből.
Hozzávalók:
Tészta
- 12,5 dkg vaj
- 10 dkg kovász
- 20 dkg teljes kiőrlésű árpaliszt
- 3 ek kókuszcukor
- 1 tk fahéj
- csipet só
Túró töltelék
- 25 dkg darabos túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk vanília
Gyümölcs töltelék
- 40 dkg eper
- 10 dkg rebarbara
- 3 ek méz
- 1 citrom kifacsart leve
- 3 tk keményítő
Elkészítés:
- A tészta minden hozzávalóját a Magimix robotgépbe tesszük és pár másodperc alatt összekeverjük a tésztát, amit becsomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Másnap kinyújtjuk a tésztát, melyre a túró és gyümölcs töltelékeket rákenjük.
- A sütő felmelegítésénél egy kis időre hűtőbe kell tenni a kalácsot, majd 200 fokon 40-45 percig sütjük.
Az elkészítésről készült videót ITT találod.