A Magimixben kikevert tésztát egy éjszakára vagy több órára a hűtőbe tesszük. Legalább egy órával a nyújtás előtt ki kell venni a tésztát a hűtőből. 

Hozzávalók:

Tészta

  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg kovász
  • 20 dkg teljes kiőrlésű árpaliszt
  • 3 ek kókuszcukor
  • 1 tk fahéj
  • csipet só

Túró töltelék

  • 25 dkg darabos túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk vanília

Gyümölcs töltelék

  • 40 dkg eper
  • 10 dkg rebarbara
  • 3 ek méz
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 3 tk keményítő

Elkészítés:

  1. A tészta minden hozzávalóját a Magimix robotgépbe tesszük és pár másodperc alatt összekeverjük a tésztát, amit becsomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap kinyújtjuk a tésztát, melyre a túró és gyümölcs töltelékeket rákenjük.
  3. A sütő felmelegítésénél egy kis időre hűtőbe kell tenni a kalácsot, majd 200 fokon 40-45 percig sütjük.

Az elkészítésről készült videót ITT találod.