Ismeritek a pink szószt? Ez a paradicsom passata és a "tejszín" kereszteződéséből jön létre. A paradicsom passata savanykás erőteljes paradicsomos ízét lágyítja a tejszín. Adjunk hozzá fűszereket, egy kis pirított fokhagymás cukkinit és máris kész az isteni tészta szószunk.

A ZIZI azonban a tejszínt egy vegán változatra cserélte. Kesudióból készült egy kis sörélesztő pehellyel, ezt öntötte hozzá a már fűszeres paradicsomszószhoz.

A cukkinit bármilyen zöldségre lecserélhetitek: gombára, spárgára vagy padlizsánra. Tökéletes gyors ebéd vagy vacsora egy adag zöldsalátával.

Hozzávalók 2-3 főre:
- 400 g durum tészta
- 250 ml paradicsom passata
- 1 db cukkini, felkockázva
- 1 fej vöröshagyma, felaprítva
- 4 gerezd fokhagyma, 3 felaprítva, 1 egészben
- 1/2 bögre kesudió
- 1/2 citrom leve
- 3 ek sörélesztőpehely
- 1/2 ek kókuszolaj
- 1 szár friss oregánó vagy 1/2 tk szárított
- só, bors
Elkészítés:
  1. Tegyük a kesudiót egy tálba, öntsük le forró vízzel és áztassuk 15 percig, majd szűrjük le. Tegyük a Power Blender turmixgépbe, adjuk hozzá az 1 gerezd fokhagymát, a sörélesztőpelyhet, a citrom levét és héját és kb. 3/4 bögre vizet. Sózzuk majd turmixoljuk simára. Tegyük félre.
  2. A Swiss Diamond serpenyőbe tegyük a kókuszolajat, a felaprított vöröshagymát és 3 gerezd fokhagymát. Dinszteljük 2 percig. Adjuk hozzá a cukkinit és pirítsuk további 2 percig.
  3. Mehet bele az oregánó, só, bors és a passzírozott paradicsom. Öntsünk hozzá egy kevés vizet. Fedő alatt főzzük kb. 8 percig.
  4. Ekkor öntsük hozzá a kesudiótejszínt, jól keverjük el és főzzük még pár percig.
  5. Közben forraljunk fel egy lábasban vizet, adjunk hozzá sót és tegyük bele a tésztát. Főzzük fogkemény állagúra, szűrjük le.
  6. Kanalazzuk rá a szószt, jól keverjük el és már tálalhatjuk is.