HOZZÁVALÓK:

-100 gramm mandulaliszt (Én a Magimixre bíztam ezt a feladatot, és daráltam vele mandulát)
-100 gramm datolyapaszta
-35 gramm törökmogyorókrém
-5 gramm sütőpor
-5 gramm fahéj
-50 ml mandulaital vagy bármi egyéb növényi ital (igen, tényleg ilyen kevés)

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Minden hozzávalót kimérünk, és ezután alaposan összekeverünk, hogy sűrű masszát kapjunk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztánkat és kb. 20 percig sütjük 180 fokon, alsó-felső sütési funkcióval.
  3. Sütés után hagyjuk kihűlni a tésztát, majd kézzel tépjük szét kisebb-nagyobb darabkákra.
  4. Ezt követően nedves kézzel gyúrjunk belőle tetszőleges méretű golyókat.
  5. Helyezzük hűtőszekrénybe a sütigolyókat minimum 2-3 órára, és utána kedvünk szerint díszíthetjük, például darált dióval vagy szeletelt mandulával, de hagyhatjuk "pucéron" is őket.

    Felszúrhatjuk őket hurkapálcikákra is és már készen is vannak a pop cakek, avagy formázhatunk belőlük szaloncukrot is.

    Jó sütést kívánok!