Vöröslencse burger
Tudtátok, hogy a lencséből készült fasírtok lesznek a legfinomabbak? Ezt maximálisan alátudom én is támasztani. Mindenképpen próbáljátok ki ezt a receptet.
HOZZÁVALÓK:
- 170 gramm vöröslencse (szárazon mért súly)
- 50 gramm sárgarépa (nyersen mért, nálam ez egy pici db répa volt)
- 105 gramm főtt csicseriborsó
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma (kb. 60 gramm)
- 1 kk. füstölt paprika
- 1 kk. sima paprika
- 1 kk. chili
- 1 kk. őrölt kömény
- 1 kk. kurkuma
- 2 kk. paradicsompüré (opcionális)
- 3-4 ek. zabpehelyliszt
- só & bors ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
- A lencsét készre főzzük. Ha szükséges akkor a csicserit is, de sokkal egyszerűbb és gyorsabb konzerveset/üvegeset használni.
- Ha kész: minden hozzávalót Magimix konyhai robotgépbe dobunk és egynemű masszává zúzzuk.
- Olajozott grill serpenyőben egy evőkanál segítségével kiadagoljuk a burger alapunkat és pár perc alatt készre sütjük. Kb 3-3 perc oldalanként.
Na jó étvágyat kívánok majd hozzá!