Tudtátok, hogy a lencséből készült fasírtok lesznek a legfinomabbak? Ezt maximálisan alátudom én is támasztani. Mindenképpen próbáljátok ki ezt a receptet.

HOZZÁVALÓK:

  • 170 gramm vöröslencse (szárazon mért súly)
  • 50 gramm sárgarépa (nyersen mért, nálam ez egy pici db répa volt)
  • 105 gramm főtt csicseriborsó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma (kb. 60 gramm)
  • 1 kk. füstölt paprika
  • 1 kk. sima paprika
  • 1 kk. chili
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 1 kk. kurkuma
  • 2 kk. paradicsompüré (opcionális)
  • 3-4 ek. zabpehelyliszt
  • só & bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A lencsét készre főzzük. Ha szükséges akkor a csicserit is, de sokkal egyszerűbb és gyorsabb konzerveset/üvegeset használni.
  2. Ha kész: minden hozzávalót Magimix konyhai robotgépbe dobunk és egynemű masszává zúzzuk.
  3. Olajozott grill serpenyőben egy evőkanál segítségével kiadagoljuk a burger alapunkat és pár perc alatt készre sütjük. Kb 3-3 perc oldalanként.

    Na jó étvágyat kívánok majd hozzá!