Íme a tavasz sütemény, amely a benne lévő céklától jó "szaftos", kellően "csokis" a kakaóportól és nem túl édes, de a tetején lévő máz összhangba hozza a süteményt és így lesz tökéletes. Arról már nem is beszélve, hogy a Magimix 5200XLsegítségével villámgyorsan elkészíthető. 
Hozzávalók:
- 400 g pucolt cékla finomra lereszelve, levét kinyomkodva félretéve
- 250 g búzaliszt
- 200 g kókuszolaj, olvasztva
- 150 g teljeskiörlésű búzaliszt
- 140 g kókuszvirágcukor
- 500 ml rizstej
- 8 ek kakaópor
- 2 ek sütőpor
- csipet só
- porcukor
Elkészítés:
  1. Melegítsük elő a sütőt 180C fokra. Béleljünk ki egy kerek 26-28 cm-es vagy téglalap 20x30 cm-es formát sütőpapírral.
  2. A céklát a Magimix5200XL robotgéppel daráltam le (10 másodperc alatt) és ha már elővettem a robotgépet, akkor a többi hozzávalót is ebben kevertettem ki.
  3. Öntsük a tésztát a formába és kb. 30-40 perc alatt süssük meg (kicsit nedves típusú mint a brownie).
  4. Közben egy tálba teszek néhány evőkanál porcukrot, és lassan adagolva öntöm hozzá a cékla levét miközben kevergetem. Ha kihűlt teljesen a sütemény, ezzel a cukormázzal meglocsolom. Ibolya virágával díszíthetjük.

TIPP: A rizstej legyen szobahőmérsékletű, hogy a kókuszolajat ne szilárdítsa meg