Zöldborsókrémleves
Mára egy isteni finom és krémes zöldborsókrémlevest hoztunk.
HOZZÁVALÓK:
- 0,5 kg zöldborsó
- 1 liter alaplé
- só és bors ízlés szerint
- 1 kis csokor friss petrezselyemzöld
- 1 mk. (mokkáskanál) szárított kakukkfű (opc.)
- 3 ek. olívaolaj
- ízlés szerinti sajt (a tetejére reszelve)
- 2 szelet kenyér
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olívaolaj (a krutonra)
- 1 ek. oregánó (a krutonra)
- 1 ek. zabpehelyliszt
ELKÉSZÍTÉS:
-12 perc-
- A zöldborsót feltesszük főni az alaplébe, a fűszerekkel.
- A kenyérszeletekből kis kockákat vágunk, amiket az olajjal, oregánóval és a fokhagymával fűszerezünk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és 250 fokos sütőben
3-5 perc alatt ropogósra sütjük. - 10 perc főzés után a borsót leturmixoljuk, (például erre tökéletesen alkalmas a Power Blender )az olívaolajjal, valamint a liszttel.
- Reszelhetünk rá még sajtot és bele szórhatjuk a krutonokat.
Jó főzést kívánunk hozzá!