Mára egy isteni finom és krémes zöldborsókrémlevest hoztunk.

HOZZÁVALÓK:

  • 0,5 kg zöldborsó
  • 1 liter alaplé
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 kis csokor friss petrezselyemzöld
  • 1 mk. (mokkáskanál) szárított kakukkfű (opc.)
  • 3 ek. olívaolaj
  • ízlés szerinti sajt (a tetejére reszelve)
  • 2 szelet kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olívaolaj (a krutonra)
  • 1 ek. oregánó (a krutonra)
  • 1 ek. zabpehelyliszt



ELKÉSZÍTÉS:

-12 perc-

  1. A zöldborsót feltesszük főni az alaplébe, a fűszerekkel.
  2. A kenyérszeletekből kis kockákat vágunk, amiket az olajjal, oregánóval és a fokhagymával fűszerezünk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és 250 fokos sütőben
    3-5 perc alatt ropogósra sütjük.
  3. 10 perc főzés után a borsót leturmixoljuk, (például erre tökéletesen alkalmas a Power Blender )az olívaolajjal, valamint a liszttel.
  4. Reszelhetünk rá még sajtot és bele szórhatjuk a krutonokat.

    Jó főzést kívánunk hozzá!