Hozzávalók 2-3 főre:
- 350 g gomba, felszeletelve
- 200 g tofu, felkockázva
- 200 g üvegtészta
- 1 kis csokor fodroskel, leveleire tépkedve
- 1 fej vöröshagyma, felaprítva
- 3 duci gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 kis darabka gyömbér, felaprítva
- 1/2 ek kókuszolaj
- 3 ek tamari/szójaszósz
- 2 ek pirított szezámolaj
- 1/2 citrom kifacsart leve
Egy tálkában keverjük ki az öntetet: szójaszószt, szezámolajat és citromlevet. Tegyük félre. Tegyük a wokba/serpenyőbe a kókuszolajat. Adjuk hozzá a vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsuk 1-2 percig. Adjuk hozzá a gyömbért, a gombát és a fodroskelt. Magas lángon pirítsuk 4-5 percig, néha átkeverve. Amikor a gomba vize teljesen elpárolgott, adjuk hozzá a tofut pirulni. Közben az üvegtésztát főzzük meg a csomagon található utasítás szerint és szűrjük le. Amikor már a gomba és a fodroskel megpirult, megfőtt, adjuk hozzá a megfőtt üvegtésztát. Ekkor öntsük hozzá az öntetet.