Üveg pároló edény 20 cm
Üveg pároló edény 20 cm
Minden általunk kínált 20 cm átmérőjű fazékra, illetve serpenyőre alkalmas. A kívánt eredmény elérése érdekében csak az ELBA20 fedővel együtt használja. Több
Gyártó: AMT Gastroguss Termék kódja: ELPA20
Eredeti ár 18.840 FT. Megtakarít 12% (2.261 FT) 16.579 FT
Minden általunk kínált 20 cm átmérőjű fazékra, illetve serpenyőre alkalmas. A kívánt eredmény elérése érdekében csak az ELBA20 fedővel együtt használja. Több
Gyártó: AMT Gastroguss Termék kódja: ELPA20
Üveg pároló edény 20 cm
Minden általunk kínált 20 cm átmérőjű fazékra, illetve serpenyőre alkalmas.
A kívánt eredmény elérése érdekében csak az ELBA20 fedővel együtt használja.
A párában való főzés a legkíméletesebb módszer a gyümölcs, zöldség, hal vagy hús főzésére, só, víz és zsiradék hozzáadása nélkül. Ez a főzés megőrzi az ételek természetes ízét, nem kell sózni (a napi ajánlott sófogyasztás kb. 5g), mert sok étel már tartalmaz sót. A magas vérnyomásban szenvedőknek a legnagyobb hangsúlyt kell fektetniük a bevitt só mennyiségére, ezért csökkenteniük kell a só bevitelét. Nagyszerű alternatíva lehet a friss gyógynövényekkel történő ízesítés a párolás során.
Főzéskor az étel nem kerül közvetlen érintkezésbe a forrásban lévő vízzel, mert a keringő gőzben fő. Az étel saját nedve is emelkedik, és a fedélre koncentrálódik. Ezzel az áramkörrel az ételt nagyon finoman, a forráspont alatt főzzük.
Az egyes ételek ízét a recept, az ételek frissessége és az elkészítés módja határozza meg. A művészet az ételek minden értékének megőrzése. Semmi más nem felel meg ezeknek a követelményeknek jobban, mint a párában való főzés.
Ugyanakkor lehetővé teszi különféle ételek elkészítését egyszerre. A párában alkalmazott főzés megőrzi az ételek természetes ízét, szerkezetét, aromáját és színét. A pároló edényeket egyszerre legfeljebb kettőt lehet használni, egymásra pakolva, ahol mindig a keményebb ételeket (húst) az alsó edénybe helyezzük, míg a finomabb állagú ételeket (zöldségek, hal, tészta) a felső edénybe. Az elv az, hogy a pároló edények alatt lévő fazékban mindig legyen annyi folyadék, hogy elegendő gőz keletkezzen a pároláshoz.
Főzni a pároló edénykészletben nagyon egyszerű.
A fazékban lévő víznek mindig forrnia kell, és nem érheti el az üveg pároló edénybe pakolt ételeket. A víz ízesíthető különféle összetevőkkel vagy akár pl. csonttal (levesfőzés esetén). Az optimális gőzellátás érdekében ne pakolja túl szorosan az élelmiszert az üvegtartályba. A főzési idő változó. Attól függ, hogy az étel egyben, vagy kisebb darabokban van-e. Két pároló edény használata esetén a felső tartályban a főzési idő hosszabb, mint az alsóban, ezért az alsóba mindig inkább nagyobb darabokat és szilárdabb állagú ételeket helyezzen.
Technikai paraméterek
- boroszilikát üvegből készült
- alkalmas a 20 cm átmérőjű Swiss Diamond edényekre
- mosogatógépben is mosható
- átmérője 20 cm
- térfogata 2 l
- gyártó: AMT Gastroguss
A zöldségek és gyümölcsök párolásának hozzávetőleges ideje
Brokkoli | 15-20 perc |
Cukkini | 15-20 perc |
Édeskömény | 15-20 perc |
Körte | 10-15 perc |
Alma | 10-15 perc |
Karalábé | 20-25 perc |
Karfiol | 15-20 perc |
Kelkáposzta | 25-30 perc |
Kukorica | 55-60 perc |
Sárgarépa | 20-25 perc |
Paprika | 10-15 perc |
Póréhagyma | 15-20 perc |
Gomba | 15-20 perc |
Spárga | 30-40 perc |
Zöldbab | 25-35 perc |
Krumpli | 20-25 perc |
A hús elkészítésének hozzávetőleges időpontjai
Marha szelet | 8-13 perc |
Bárányszelet | 25-30 perc |
Csirke szelet | 25-30 perc |
Pulyka szelet | 25-30 perc |
Virsli | 8-10 perc |
Borjú steak | 30-35 perc |
A halak és a tenger gyümölcseinek hozzávetőleges elkészítési ideje
Garnéla | 15-20 perc |
Kalamári | 20-25 perc |
Ponty | 15-18 perc |
Languszta | 30-35 perc |
Lazac | 15-18 perc |
Kagyló | 30-35 perc |
Pisztráng | 18-25 perc |
Tonhal | 25-30 perc |