Üvegfedő 24 cm a pároló edényre


Edzett üvegből készült fedő 24 cm átmérővel. A fedő a pároló edény része, amelyhez kifejezetten ajánlott a várt hatás elérése érdekében. Több

Gyártó: AMT Gastroguss Termék kódja: ELBA24

10.308 FT

Raktárkészleten
db

Edzett üvegből készült fedő 24 cm átmérővel. A fedő a pároló edény része, amelyhez kifejezetten ajánlott a várt hatás elérése érdekében. Több

Gyártó: AMT Gastroguss Termék kódja: ELBA24

Üvegfedő a pároló edényre

Alkalmas a 7 literes, 24 cm átmérőjű kuktához és az üveg pároló edényhez.

A párában való főzés a legkíméletesebb módszer a gyümölcs, zöldség, hal vagy hús főzésére, só, víz és zsiradék hozzáadása nélkül. Ez a főzés megőrzi az ételek természetes ízét, nem kell sózni (a napi ajánlott sófogyasztás kb. 5g), mert sok étel már tartalmaz sót. A magas vérnyomásban szenvedőknek a legnagyobb hangsúlyt kell fektetniük a bevitt só mennyiségére, ezért csökkenteniük kell a só bevitelét. Nagyszerű alternatíva lehet a friss gyógynövényekkel történő ízesítés a párolás során.

Főzéskor az étel nem kerül közvetlen érintkezésbe a forrásban lévő vízzel, mert a keringő gőzben fő. Az étel saját nedve is emelkedik, és a fedélre koncentrálódik. Ezzel az áramkörrel az ételt nagyon finoman, a forráspont alatt főzzük.

Az egyes ételek ízét a recept, az ételek frissessége és az elkészítés módja határozza meg. A művészet az ételek minden értékének megőrzése. Semmi más nem felel meg ezeknek a követelményeknek jobban, mint a párában való főzés.

Ugyanakkor lehetővé teszi különféle ételek elkészítését egyszerre. A párában alkalmazott főzés megőrzi az ételek természetes ízét, szerkezetét, aromáját és színét. A pároló edényeket egyszerre legfeljebb kettőt lehet használni, egymásra pakolva, ahol mindig a keményebb ételeket (húst) az alsó edénybe helyezzük, míg a finomabb állagú ételeket (zöldségek, hal, tészta) a felső edénybe. Az elv az, hogy a pároló edények alatt lévő fazékban mindig legyen annyi folyadék, hogy elegendő gőz keletkezzen a pároláshoz.

Főzni a pároló edénykészletben nagyon egyszerű.

A fazékban lévő víznek mindig forrnia kell, és nem érheti el az üveg pároló edénybe pakolt ételeket. A víz ízesíthető különféle összetevőkkel vagy akár pl. csonttal (levesfőzés esetén). Az optimális gőzellátás érdekében ne pakolja túl szorosan az élelmiszert az üvegtartályba. A főzési idő változó. Attól függ, hogy az étel egyben, vagy kisebb darabokban van-e. Két pároló edény használata esetén a felső tartályban a főzési idő hosszabb, mint az alsóban, ezért az alsóba mindig inkább nagyobb darabokat és szilárdabb állagú ételeket helyezzen.

Technikai paraméterek

  • boroszilikát üvegből készült
  • alkalmas a 24 cm átmérőjű pároló edényre és a 7l-es kuktára 
  • mosogatógépben is mosható
  • átmérője 24 cm
  • gyártó: AMT Gastroguss

A zöldségek és gyümölcsök párolásának hozzávetőleges ideje

Brokkoli 15-20 perc
Cukkini 15-20 perc
Édeskömény 15-20 perc
Körte 10-15 perc
Alma 10-15 perc
Karalábé 20-25 perc
Karfiol 15-20 perc
Kelkáposzta 25-30 perc
Kukorica 55-60 perc
Sárgarépa 20-25 perc
Paprika 10-15 perc
Póréhagyma 15-20 perc
Gomba 15-20 perc
Spárga 30-40 perc
Zöldbab 25-35 perc
Krumpli 20-25 perc

A hús elkészítésének hozzávetőleges időpontjai

Marha szelet 8-13 perc
Bárányszelet 25-30 perc
Csirke szelet 25-30 perc
Pulyka szelet 25-30 perc
Virsli 8-10 perc
Borjú steak 30-35 perc

A halak és a tenger gyümölcseinek hozzávetőleges elkészítési ideje

Garnéla 15-20 perc
Kalamári 20-25 perc
Ponty 15-18 perc
Languszta 30-35 perc
Lazac 15-18 perc
Kagyló 30-35 perc
Pisztráng 18-25 perc
Tonhal 25-30 perc