Zita egy újabb gyors snack ötlettel gazdagította recept gyűjteményünket, ami egészséges és tudjátok csomagolni a gyerekeknek tízóraira vagy kiránduláshoz. Alma chips... egyszerű és ez ráadásul egy csomagolásmentes snack is, mert az alma vagy a kertünkben terem, vagy a szüleinkében, de még, ha zöldségesnél vesszük, akkor is tudjuk csomagolásmentesen beszerezni. Nézzétek meg a videót, amelyben Zita praktikus tanácsokkal is ellát a chips elkészítésével kapcsolatosan: https://www.instagram.com/p/CF0RqlFhQWz/



Hozzávalók:
- 4-5 db alma
- fahéj (opcionális)

Melegítsük elő a sütőt 90C fokra. Béleljünk ki nagy tepsiket sütőpapírral. Szeleteljük fel az almákat a Magimix segítségével a 2 mm vastag szeletelőkorongal. Az XL nyílásnak köszönhetően az almákat a konyhai robotgép egészben szeleteli. Pogácsa szaggatóval vágjuk ki a magos közepüket. Tegyük a tepsire és szórjuk meg fahéjjal. Toljuk a sütőbe és süssük 4 órán át, amíg megpuhulnak, megsülnek. Ha gyorsítani szeretnénk kicsit a folyamatot, akkor emeljük a hőfokot 100-110C fokra és folyamatosan nézzük, nehogy megégjenek a szeletek. Félidőben fordítsuk meg. Dobozban tartva eláll egy-két hétig, de nem fog addig tartani.