Receptek

Cékla-alma-sárgarépa csodaital

Karlina
Karlina
2020.02.11 08:43
Cékla-alma-sárgarépa csodaital

Szó szoros értelemben bomba a testünknek. Ebben a hűvös idöben az ilyen levek fogyasztásával feltölthetjük a szervezetünket energiával és vitaminokkal. A téli időszakokban nem hiányozhat a cékla, sárgarépa és az alma sem, mely megédesíti és lágyítja a zöldség ízét. Így nem kell mesterségesen édesítenünk. Próbálják ki, és bizonyosodjanak meg arról, hogy milyen kiválóan ízletes ez a frissen facsart lé.

Szó szoros értelemben bomba a testünknek. Ebben a hűvös idöben az ilyen levek fogyasztásával feltölthetjük a szervezetünket energiával és vitaminokkal. A téli időszakokban nem hiányozhat a cékla, sárgarépa és az alma sem, mely megédesíti és lágyítja a zöldség ízét. Így nem kell mesterségesen édesítenünk. Próbálják ki, és bizonyosodjanak meg arról, hogy milyen kiválóan ízletes ez a frissen facsart lé.

A Magimix konyhai robotgép megkönnyíti a munkánkat, mivel roppant egyszerű a gyümölcscentrifuga összeállítása, a szétszedése és a tartozékok tisztítása is. A prés a spatula segítségével, egy mozdulattal tisztítható, és már csak le kell öblíteni. Egyszerűbb már nem is lehet!

Szükséges: 2 db közepes nagyságú cékla, 2 db alma, 2 db sárgarépa, 2 csepp hidegen préselt minőségi olaj

Elkészítés: A Magimix konyhai robotgépet centrifugáláshoz állítsuk össze. A gyümölcspréshez illő tartozék nélkül használjuk, mivel keményebb nyersanyagokat dolgozunk fel. Olyan nagyságúra vágjuk fel őket, hogy a fedőn lévő nyíláson beférjenek. Mindent fokozatosan préseljünk le. Ha a robotgép kicsit berezeg, azt jelenti, hogy a szűrő megtelt, és ürítsük ki. Elég a pépet csak kifordítani, majd helyezzük vissza a szűrőt, és folytathatjuk a centrifugálást. Az adott mennyisédgű nyersanyagból 1 l vitaminokban és ásványokban gazdag frissen facsart levet kaptunk.

Fogyasszanak minden nap vitaminbombát! Egészségükre!