Receptek

Így készíts finom gluténmentes császármorzsát

Karlina
Karlina
2020.05.04 15:28
Így készíts finom gluténmentes császármorzsát

Ez az étel Ferenc József császár és felesége Sisi kenvenc csemegéje volt. Nagyon egyszerű és ízletes desszertről van szó, melyet minőségi házi lekvárral tökéletesen lehet ízesíteni. Én sárgabarack lekvárt használtam, és a desszert gluténmentes változatát készítettem. A videóban látható, hogy a Magimix konyhai robotgép milyen tökélletes habot ver a tojásfehérjéből.

Ez az étel Ferenc József császár és felesége Sisi kenvenc csemegéje volt. Nagyon egyszerű és ízletes desszertről van szó, melyet minőségi házi lekvárral tökéletesen lehet ízesíteni. Én sárgabarack lekvárt használtam, és a desszert gluténmentes változatát készítettem. A videóban látható, hogy a Magimix konyhai robotgép milyen tökélletes habot ver a tojásfehérjéből.

Hozzávalók :

5 tojás

200 g liszt / én gluténmentes lisztet használtam/

1 ek sütőpor

200 ml tej/ én növényi tejet használtam /

80 g kristálycukor

60 g vaj / lehet növényi is /

150 g mazsola / rumban áztatott /

Csipet só

1 citrom reszelt héja

porcukor

Elkészítés: A Magimix konyhai robotgépben, a habverő segítségével 5 tojásfehérjét kemény habbá verünk. Félidőben 2 ek cukrot adunk hozzá. Ne felejtsék el keverés közben a fedőből kivenni a kis nyomót. A habot áthelyezzük egy tálba. Most a Magimix konyhai robotgép keverőtáljába behelyezzük a dagasztókést, és elkeverjük a tésztát. Először a száraz összetevőket: lisztet, sütőport, csipet sót és a citrom reszelt héját szórjuk a tálba. Végül hozzáadjuk a sárgákat, és keverés közben fokozatosan, a fedő nyílásán keresztül hozzáöntjük a tejet. Majd kiöntjük egy tálba, a hab felét és a rummal átitatott mazsolát is hozzákeverjük. A hab másik felét nagyon óvatosan keverjük hozzá, nehohy összeessen. A Swiss Diamond tapadásmentes gyémánt felületű szögletes lábast felforrósítjuk, melyben habosra felolavsztjuk a vajat. Ráöntjük a tésztát , melyet középhőmérsékleten omlettként sütünk, kb. 10 percig kevergetjük. Vigyázat, a tésztának meg kell sülnie, nem lehet nyers. Félidőben rászórjuk a maradék cukrot, és hagyjuk, hogy a tésztán karamellizálódjon. A sütéshez mindig nagyobb méretű lábast használjunk, mint pl. a Swiss Diamond tapadásmentes gyémánt felületű sütőpléh. A kész császármorzsát házi lekvárral és porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk !!!