Ez az étel Ferenc József császár és felesége Sisi kenvenc csemegéje volt. Nagyon egyszerű és ízletes desszertről van szó, melyet minőségi házi lekvárral tökéletesen lehet ízesíteni. Én sárgabarack lekvárt használtam, és a desszert gluténmentes változatát készítettem. A videóban látható, hogy a Magimix konyhai robotgép milyen tökélletes habot ver a tojásfehérjéből.

 

Ez az étel Ferenc József császár és felesége Sisi kenvenc csemegéje volt. Nagyon egyszerű és ízletes desszertről van szó, melyet minőségi házi lekvárral tökéletesen lehet ízesíteni. Én sárgabarack lekvárt használtam, és a desszert gluténmentes változatát készítettem. A videóban látható, hogy a Magimix konyhai robotgép milyen tökélletes habot ver a tojásfehérjéből.

Hozzávalók :

5 tojás

200 g liszt / én gluténmentes lisztet használtam/

1 ek sütőpor

200 ml tej/ én növényi tejet használtam /

80 g kristálycukor

60 g vaj / lehet növényi is /

150 g mazsola / rumban áztatott /

Csipet só

1 citrom reszelt héja

porcukor

Elkészítés: A Magimix konyhai robotgépben, a habverő segítségével 5 tojásfehérjét kemény habbá verünk. Félidőben 2 ek cukrot adunk hozzá. Ne felejtsék el keverés közben a fedőből kivenni a kis nyomót. A habot áthelyezzük egy tálba. Most a Magimix konyhai robotgép keverőtáljába behelyezzük a dagasztókést, és elkeverjük a tésztát. Először a száraz összetevőket: lisztet, sütőport, csipet sót és a citrom reszelt héját szórjuk a tálba. Végül hozzáadjuk a sárgákat, és keverés közben fokozatosan, a fedő nyílásán keresztül hozzáöntjük a tejet. Majd kiöntjük egy tálba, a hab felét és a rummal átitatott mazsolát is hozzákeverjük. A hab másik felét nagyon óvatosan keverjük hozzá, nehohy összeessen. A Swiss Diamond tapadásmentes gyémánt felületű szögletes lábast felforrósítjuk, melyben habosra felolavsztjuk a vajat. Ráöntjük a tésztát , melyet középhőmérsékleten omlettként sütünk, kb. 10 percig kevergetjük. Vigyázat, a tésztának meg kell sülnie, nem lehet nyers. Félidőben rászórjuk a maradék cukrot, és hagyjuk, hogy a tésztán karamellizálódjon. A sütéshez mindig nagyobb méretű lábast használjunk, mint pl. a Swiss Diamond tapadásmentes gyémánt felületű sütőpléh. A kész császármorzsát házi lekvárral és porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk !!!