Nekem személy szerint ez a fajta szósz legjobban a Fusilli tésztával ízlik, melyet a szósz elkészítése közben megfőzünk. Ízletes és frissítő étel, mely 20 perc alatt elkészül.

Szükséges:

  • 1 csomag Fusilli tészta
  • 1 nagyobb cikkini
  • 200 g csiperkegomba
  • 200 g laskagomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 1 főzőtejszín
  • 2 tk só,1/2 tk őrölt feketebors
  • Friss fűszernövények / petrezselyemzöld, bazsalikom, oregánó, kakukkfű /
  • ½ citrom kifacsart leve

Elkészítés:

  1. A Magimix konyhai robotgépben lereszeljük a cukkinit, felszeleteljük a hagymát, fokhagymát és a gombát.
  2. Felhevített, olajjal meglocsolt Swiss Diamond gyémánt felületű edényben megpirítjuk a gombát. Sütés közben megsózzuk, hogy levet engedjen, mely aztán elpárolog.
  3. Ha a gomba már aranybarnára pirult, kiszedjük, majd egy kevés olajon megpirítjuk a hagymát a fokhagymával. Ennél a folyamatnál már használunk fedőt, így gyorsabban elkészül az étel.
  4. A hagymára ráöntjük a lereszelt cukkinit / ha a cukkini éretebb, akkor először hámozzuk meg, és csak aztán reszeljük le/. Ismét hozzáadunk 1 tk sót, őrölt feketeborsot és a petrezselyemzöldön kívül az apróra vágott zöldfűszereket/ ha nincs friss, akkor lehet szárított/. Fedő alatt sütjük a cukkinit is, hogy összeessen.
  5. Majd a fedőt levesszük, és visszatesszük a gombát az edénybe. Óvatosan hozzáöntjük a főzőtejszínt, hagyjuk felforrni, citromlével ízesítjük és végül petrezselyemzölddel megszórjuk.

Jó étvágyat!