Receptek

Húsos thai saláta

Karlina
Karlina
2020.08.31 16:59
Húsos thai saláta

Ebben a receptben a húst rengeteg zöldség egészíti ki, amelyek ízét a szósz köti össze. Inspirálódjon a receptből és alkosson saját receptet, saját alapanyagokból.

Elkészítési idő: 20 perc

 

Összetevők:

 500g beef steak

150g zöld káposzta

1 db zöld chili/erős paprika kimagozva

300g uborka meghámozva

300g sárgarépa

3 db lime

2 gerezd fokhagyma

50 g mogyoró

Friss koriander ízlés szerint

2 ek barnacukor

¼ pohár víz

2 ek halszósz (helyettesíthető 1 ek szójaszósszal)

só és bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

 

  1. A húst tetszés szerint szeleteljük fel és süssük 5 percig.
  2. A Magimix konyhai robotgép kisebb táljában az aprítókés segítségével vágjuk és keverjük össze a lime levét, koriandert, fokhagymát, chilit, halszószt és a cukrot.
  3. Kb. 30 másodpercig működtessük a Magimixet.
  4. A legnagyobb méretű tálba helyezzük bele a spirálvágót a tagliatelle vágófejjel.
  5. Ennek segítségével reszeljük le az uborkát és a répát majd tegyük félre.
  6. A spirál reszelőt cseréljük ki a 2 mm vastagságú szeletelő korongra.
  7. Ezzel gyaluljuk le a káposztát.
  8. A zöldségeket keverjük össze és tálalás előtt szórjunk rá mogyorót, tegyünk rá húst és locsoljuk meg a korianderes szósszal.