Hogyan készítsünk ízletes és gyors ételt a Swiss Diamond gyémánt felületű wok serpenyőben?

Kevés ideje van a főzésre? Akkor ez a recept önnek tökéletesen megfelel. Ez egy olyan recept, melyben sohasem fog csalódni. 20 perc alatt készen van, így bármikor elkészíthető, és az ízek kombinálásával, az édes sárgabarack lekvár kiválóan párosul a chili paprikával.

Ezt a receptet már elkészítettem vegán opcióban is, éspedig a húst egyszerűen csak tofuval helyettesítettem. Próbálják ki, nagyon finom!

Szükséges:

0,5 kg hosszú csíkokra vágott pulykamell

2 ek sárgabarack lekvár

2 ek kecsap

1 tk só

1 tk őrölt feketebors

chili paprika ízlés szerint

1 ek olaj

100 g vörösbab konzerv

200 g kukorica konzerv

½ üveg lecsóbefőtt

petrezselyemzöld

Elkészítés:

  1. Swiss Diamond gyémánt felületü wok serpenyőben felhevítjük az olajat, és hozzáadjuk a felvágott húst. Legmagasabb hőfokon, fedő alatt, zárt szeleppel 5 percig sütjük.
  2. Majd sózzuk, borsozzuk és következő 5 percig fedő nélkül addig sütjük, míg a lé el nem párolog.
  3. Hozzáadjuk a lekvárt, és a húst karamelizálódásig sütjük. Ezután folyamatosan adjuk hozzá az összes többi összetevőt: kecsap, lecsó, bab, kukorica, chili paprika. Hogy az ízek összeálljanak még 5 percig fedő alatt főzzük.
  4. A ragut tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel és hasábburgonyával vagy rizzsel szolgáljuk fel.

Jó étvágyat !