Ínyencség burgonyából, amely gyorsan elkészíthető és még akár vegán opcióban is, amikor kihagyjuk a szalonnát és egy pici olajat használunk. A vegán majonéz receptje itt megtalálható: https://youtu.be/9NCEZGZ0arc

Önökkel is előfordul, hogy nem tudják mi tévők legyenek az apró burgonyával? Bemutatunk egy tippet, hogyan készítsenek belőle gyors és teljes értékű ebédet vagy vacsorát.

Ínyencség burgonyából, amely gyorsan elkészíthető és még akár vegán opcióban is, amikor kihagyjuk a szalonnát és egy pici olajat használunk. A vegán majonéz receptje itt megtalálható: https://youtu.be/9NCEZGZ0arc

Önökkel is előfordul, hogy nem tudják mi tévők legyenek az apró burgonyával? Bemutatunk egy tippet, hogyan készítsenek belőle gyors és teljes értékű ebédet vagy vacsorát.

Hozzávalók:

1 kg apró újkrumpli

150 g angolszalonna

1 paprika

1-2 paradicsom

2-3 kisebb lilahagyma

4 gerezd fokhagyma

Só, őrölt fekete bors

Friss fűszernövények / zsálya, rozmaring/ 1 csokor friss petrezselyemzöld

1 ek fűszernövényes vaj

Elkészítés: A Swiss Daimond gyémánt felületű szögletes lábast felmelegítjük, melyben a szalonna mindkét felét megsütjük. A szalonnából kisült zsiradékra ráöntjük a megmosott burgonyát, és hozzáadjuk a lilahagymát, fokhagymát, zsályát, rozmaringot és az egészet sózzuk, borsozzuk. Letakarjuk az üvegfedővel, és a fogantyún lévő állítható szelepet elzárjuk, és 5 percig sütjük. Majd hozzáadjuk a felvágott paprikát, paradicsomot és a fűszernövényes vajat. Még 15 percig sütjük. Ha a burgonya már megsült, a fűszernövény csokrokat kiszedjük, és friss petrezselyemzölddel megszórjuk. Sült szalonnával és házi majonézzel tálaljuk. A házi majonéz recept itt található: https://youtu.be/34aRzc_-BrM