A majonéz egy olyan finomság, amely bármelyik évszakban tökéletesen illik mint hús, úgy zöldséges ételekhez is. Ha elsajátítja a házi majonéz készítését a Ronic konyhai robotgéppel, garantáljuk, hogy többé nem vásárolja a boltit. Ne feledje, hogy a finom majonéz, fő hozzávalója több étel elkészítéséhez. Használhatjuk salátákhoz és kenőkhöz is egyaránt. Mi most a tojás nélküli változatot mutatjuk be Önnek.

A majonéz egy olyan finomság, amely bármelyik évszakban tökéletesen illik mint hús, úgy zöldséges ételekhez is. Ha elsajátítja a házi majonéz készítését a Ronic konyhai robotgéppel, garantáljuk, hogy többé nem vásárolja a boltit. Ne feledje, hogy a finom majonéz, fő hozzávalója több étel elkészítéséhez. Használhatjuk salátákhoz és kenőkhöz is egyaránt. Mi most a tojás nélküli változatot mutatjuk be Önnek.

 

Hozzávalók:

30 ml hűtött tej / lehet akár laktózmentes vagy szója tej is /

60 ml napraforgó olaj

1 ek mustár

½  citrom leve

Só, őrölt fekete bors

 

Elkészítés:

A Ronic konyhai robotgép keverőtáljába behelyezzük a habverő harangot, és folyamatosan adagoljuk az összes alapanyagot az olaj felével, melynek a másik felét csak lassan adagoljuk hozzá. Ehhez segít a nyomó, amelyen keresztül lassan folyik a tálba az olaj. Mivel nem használtunk tojást, kizárhatjuk a szalmonella által okozott fertőzést. Bátran kísérletezzen különféle ízekkel. Ízesítheti fűszernövényekkel pl. bazsalikom, vagy kiváló a torma, fokhagyma, chilli paprika stb.

A lehetőségeknek nincsenek határai!