Receptek

Vegán mandulavaj

Karlina
Karlina
2020.08.25 11:48
Vegán mandulavaj

Sokan kértétek Zitát, hogy mutassa meg, hogyan készül a magvaj, milyen fázisai vannak. Magvajat lehet készíteni földimogyoróból, kesudióból, mandulából, törökmogyoróból, dióból, tökmagból, napraforgómagból, ezek keverékéből is. A lényeg, hogy legyünk türelmesek, mert kb. 15-20 perc, amíg a robotgép a magokból krémes vajat darál. Zita natúran készíti, így sós és édes ételekbe is bele tudja tenni.

Az élő videót itt tekinthetitek meg: https://www.instagram.com/p/CEHTzKABlPi/

A videó fel van gyorsítva, így nem unalmas végignézni :)


Nektek melyik a kedvenc magvajatok? Zita a mandulát és a napraforgómagvajat szereti a legjobban.

VEGÁN MANDULAVAJ

Hozzávalók:
- 400 g mandula

A Magimix konyhai robotgépben daráljuk, pépesítsük, krémesítsük a mandulát a videóban látottaknak megfelelően. A kisebb szüneteket beiktatva kb. 15-20 perc alatt készül el. Ebből a mennyiségből kb. 250-300 ml mandulavaj lesz.