Próbálkoztam már régebben is csicseri omlettel, de mindig leragadt, elszakadt, nem tudtam szépen meghajtani, szóval kudarc lett a vége a kinézetet illetően. Ma kedvet kaptam, hogy újra megpróbáljam, hátha a pár hónapja használt #swissdiamond serpenyőmben sikerül szépen megsütnöm. Ahogy storyban láttátok (lementettem az Edények highlightba) siker koronázta a próbálkozásomat. A csicseri omlett fehérjében gazdag reggeli, ebéd vagy vacsora is lehet. Sőt piknikre is vihetjük magunkkal, vagy szendvicsbe is tehetjük - elképzelem, hogy a kenyér alját megkenem majonézzel, ráteszek egy salátalevelet, egy szelet paradicsomot, arra a háromszögbe hajtogatott csicseriomlettet, majd teszek rá még egy szelet kenyeret. Hmmm... elég jól hangzik, ugye?
Nem a recept a lényeg, hanem az arányok és egy jó tapadásmentes serpenyő. Ez a csicseri omlett titka. Én most csak sót tettem bele, a serpenyőbe kevés olívaolajat (hogy ezzel is ízesítsem), meg félbehajtás előtt snidlinggel szórtam meg. De fel lehet dobni feketesóval, pirított gombával. A lényeg, hogy a külseje kicsit "ropogós", a belseje meg lágy legyen. Magában is finom! Kipróbáljátok, ugye?
CSICSERI OMLETT
Hozzávalók 2 db-hoz (24 cm-es serpenyő):
- 1/2 bögre csicseriborsó liszt
- 1/2 bögre víz
- csipet só
- olívaolaj
Tegyük egy tálba a csicseriborsó lisztet. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a vizet és keverjük csomómentesre. Forrósítsuk fel a Swiss Diamond serpenyőt (közepes láng felett), tegyük bele az olívaolajat, majd fél perc után öntsük rá a "tészta" felét. Ugyanúgy, mintha palacsintát sütnénk várjunk pár percig (kb. 2 perc), amíg szépen megsül az alja, ekkor nyúljunk alá falapáttal és hajtsuk félbe, majd megint félbe (háromszög) és tálaljuk azonnal melegen.
Jó étvágyat!