Húsos thai saláta
bben a receptben a húst rengeteg zöldség egészíti ki, amelyek ízét a szósz köti össze. Inspirálódjon a receptből és alkosson saját receptet, saját alapanyagokból.
Elkészítési idő: 20 perc
Összetevők:
500g beef steak
150g zöld káposzta
1 db zöld chili/erős paprika kimagozva
300g uborka meghámozva
300g sárgarépa
3 db lime
2 gerezd fokhagyma
50 g mogyoró
Friss koriander ízlés szerint
2 ek barnacukor
¼ pohár víz
2 ek halszósz (helyettesíthető 1 ek szójaszósszal)
só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A húst tetszés szerint szeleteljük fel és süssük 5 percig.
- A Magimix konyhai robotgép kisebb táljában az aprítókés segítségével vágjuk és keverjük össze a lime levét, koriandert, fokhagymát, chilit, halszószt és a cukrot.
- Kb. 30 másodpercig működtessük a Magimixet.
- A legnagyobb méretű tálba helyezzük bele a spirálvágót a tagliatelle vágófejjel.
- Ennek segítségével reszeljük le az uborkát és a répát majd tegyük félre.
- A spirál reszelőt cseréljük ki a 2 mm vastagságú szeletelő korongra.
- Ezzel gyaluljuk le a káposztát.
- A zöldségeket keverjük össze és tálalás előtt szórjunk rá mogyorót, tegyünk rá húst és locsoljuk meg a korianderes szósszal.