Így készíts finom gluténmentes császármorzsát
![Így készíts finom gluténmentes császármorzsát](https://karlina.s15.cdn-upgates.com/_cache/0/3/03e17b0fd94fa4a9c70c3a0cfe215582-csaszarmorzsa.jpg)
Ez az étel Ferenc József császár és felesége Sisi kenvenc csemegéje volt. Nagyon egyszerű és ízletes desszertről van szó, melyet minőségi házi lekvárral tökéletesen lehet ízesíteni. Én sárgabarack lekvárt használtam, és a desszert gluténmentes változatát készítettem. A videóban látható, hogy a Magimix konyhai robotgép milyen tökélletes habot ver a tojásfehérjéből.
Ez az étel Ferenc József császár és felesége Sisi kenvenc csemegéje volt. Nagyon egyszerű és ízletes desszertről van szó, melyet minőségi házi lekvárral tökéletesen lehet ízesíteni. Én sárgabarack lekvárt használtam, és a desszert gluténmentes változatát készítettem. A videóban látható, hogy a Magimix konyhai robotgép milyen tökélletes habot ver a tojásfehérjéből.
Hozzávalók :
5 tojás
200 g liszt / én gluténmentes lisztet használtam/
1 ek sütőpor
200 ml tej/ én növényi tejet használtam /
80 g kristálycukor
60 g vaj / lehet növényi is /
150 g mazsola / rumban áztatott /
Csipet só
1 citrom reszelt héja
porcukor
Elkészítés: A Magimix konyhai robotgépben, a habverő segítségével 5 tojásfehérjét kemény habbá verünk. Félidőben 2 ek cukrot adunk hozzá. Ne felejtsék el keverés közben a fedőből kivenni a kis nyomót. A habot áthelyezzük egy tálba. Most a Magimix konyhai robotgép keverőtáljába behelyezzük a dagasztókést, és elkeverjük a tésztát. Először a száraz összetevőket: lisztet, sütőport, csipet sót és a citrom reszelt héját szórjuk a tálba. Végül hozzáadjuk a sárgákat, és keverés közben fokozatosan, a fedő nyílásán keresztül hozzáöntjük a tejet. Majd kiöntjük egy tálba, a hab felét és a rummal átitatott mazsolát is hozzákeverjük. A hab másik felét nagyon óvatosan keverjük hozzá, nehohy összeessen. A Swiss Diamond tapadásmentes gyémánt felületű szögletes lábast felforrósítjuk, melyben habosra felolavsztjuk a vajat. Ráöntjük a tésztát , melyet középhőmérsékleten omlettként sütünk, kb. 10 percig kevergetjük. Vigyázat, a tésztának meg kell sülnie, nem lehet nyers. Félidőben rászórjuk a maradék cukrot, és hagyjuk, hogy a tésztán karamellizálódjon. A sütéshez mindig nagyobb méretű lábast használjunk, mint pl. a Swiss Diamond tapadásmentes gyémánt felületű sütőpléh. A kész császármorzsát házi lekvárral és porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk !!!