Mézeskalácsunkat fogyaszthatják a lisztérzékenyek is, mivel kukorica-és rizslisztet használtunk.

A kalács puha, tehát azonnal fogyasztható. Ez az adag 50 db mézeskalácsot eredményez

Ha a Swiss Diamond gyémánt felületű edényeket használja, a mézeskalácsokat nem szükséges sütőben sütni. Ezt a műveletet felül a tűzhelyen, fedő használatával tudja elvégezni.

Mézeskalácsunkat fogyaszthatják a lisztérzékenyek is, mivel kukorica-és rizslisztet használtunk.

A kalács puha, tehát azonnal fogyasztható.

 

Szükséges:

250 g kukoricaliszt

150 g rizsliszt

150 g porcukor

60-80 g olvasztott vaj

2 tojás

1 tojásfehérje a mézeskalácsok megkenéséhez

100 g méz

2 tk mézeskalács fűszerkeverék

1 tk szódabikarbóna

Díszítéshez dió, mandula, napraforgó vagy tökmag

Ez az adag 50 db mézeskalácsot eredményez

 

Elkészítés:

A Ronic konyhai robotgépben elkészítjük a tésztát, melyet a hűtőben egy éjszakán át pihentetünk / legjobb ha 24 órát /. A multifunkciós kést használjuk, és 1-es fokozaton dagasztunk. A keverőtálba először a száraz alapanyagok kerülnek: liszt, szódabikarbóna, porcukor, mézeskalács fűszerkeverék, melyeket gyengéden összekeverünk. Utánna fokozatosan hozzáadjuk: felolvasztott vaj, tojások, méz. A tészta akkor van készen, ha már összeállt, és kezd elválni a keverőtál falától. Ez a művelet kb. 30 másodpercig tart. A tésztát berakjuk egy zacskóba, 24 óráig a hűtőben pihentetjük. Másnap egy belisztezett munkalapon 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, és formákkal kiszaggatjuk. Dióval, mandulával vagy különféle magvakkal díszítjük. A kiformázott mézeskalácsokat sütőpléhre rakjuk / ha nincs tapadásmentes pléhünk https://www.konyhai-robotgep.hu/SWISS-DIAMOND-gyemant-sutopleh-35x26-cm, akkor használjanak sütőpapírt. A sütőt 180 °C- ra melegítjük, majd 15 percig sütjük. Amint a mézeskalácsok megsültek, kikevert tojásfehérjével megkenjük.

Tipp: Ha a Swiss Diamond gyémánt felületű edényeket használja, a mézeskalácsokat nem szükséges sütőben sütni. Ezt a műveletet felül a tűzhelyen, fedő használatával tudja elvégezni. Lásd:  A videóban a szögletes lábast használtuk! https://www.konyhai-robotgep.hu/SWISS-DIAMOND-gyemant-szogletes-labas-28x28cm-fedo