Felejtsék el a zöldségek kézzel való szeletelését

A Magimix konyhai robotgép segítségével ezt pár másodperc alatt elvégezhetik

A megoldás mindig az egyszerűségben rejlik!

 

 A következő nyersanyagok szükségesek:

1 kg fejes káposzta

0,5 kg piros és zöld paprika

600 g karfiol

300g lilahagyma

200 g sárgarépa

Az öntethez szükséges:

150 ml ecet (8%-os)

5 drb babérlevél

1 ek szemes fekete bors

35g só

200 g kristálycukor

1 tk citromsav

ELKÉSZÍTÉS:

A csalamádé elkészítéséhez a közepes nagyságú keverőtálat, és a 2 mm vastagságú szeletelőt a redukcióval használjuk. A karfiolon kívül  az összes zöldséget folyamatosan szeleteljük. Nem szükséges a motrot ki- és bekapcsolni, mert ebben a nagy nyomó segítkezik. A karfiolt nem szeleteljük, csak kézzel darabjaira szedjük.

A szükséges hozzávalókból elkészítjük az öntetet. A kész levet a zöldségekre öntjük, 1 éjszakán át állni hagyjuk. Mivel nem használtunk tartósítószert, ajánljuk vákumos tárolóedénybe rakni.

Mindenféleképpen próbálja ki :)