Ízletes házi csalamádé gyorsan és egyszerűen a Magimix konyhai robotgép segítségével
Felejtsék el a zöldségek kézzel való szeletelését
A Magimix konyhai robotgép segítségével ezt pár másodperc alatt elvégezhetik
A megoldás mindig az egyszerűségben rejlik!
A következő nyersanyagok szükségesek:
1 kg fejes káposzta
0,5 kg piros és zöld paprika
600 g karfiol
300g lilahagyma
200 g sárgarépa
Az öntethez szükséges:
150 ml ecet (8%-os)
5 drb babérlevél
1 ek szemes fekete bors
35g só
200 g kristálycukor
1 tk citromsav
ELKÉSZÍTÉS:
A csalamádé elkészítéséhez a közepes nagyságú keverőtálat, és a 2 mm vastagságú szeletelőt a redukcióval használjuk. A karfiolon kívül az összes zöldséget folyamatosan szeleteljük. Nem szükséges a motrot ki- és bekapcsolni, mert ebben a nagy nyomó segítkezik. A karfiolt nem szeleteljük, csak kézzel darabjaira szedjük.
A szükséges hozzávalókból elkészítjük az öntetet. A kész levet a zöldségekre öntjük, 1 éjszakán át állni hagyjuk. Mivel nem használtunk tartósítószert, ajánljuk vákumos tárolóedénybe rakni.
Mindenféleképpen próbálja ki :)