Hozzávalók (4 főre):
- 4 nagyobb cső friss kukorica
- 1 fej lilahagyma, meghámozva, felaprítva
- 500 ml víz vagy zöldség alaplé
- 1 ek kókuszolaj

- 1 tk só
- 1/2 tk őrölt koriander
- friss koriander vagy petrezselyem, aprítva a tálaláshoz

 

A kukoricákat hámozzuk meg és késsel vágjuk le a kukoricaszemeket a csövekről. Hevítsünk fel egy Swiss Diamond fazekat közepes hőfokon, tegyük bele a kókuszolajat és a vöröshagymát, dinszteljük 3 percig. Adjuk hozzá a kukoricát és öntsük fel fél liter vízzel vagy zöldség alaplével. Sózzuk, fűszerezzük, és főzzük 10-12 percig, amíg a kukorica megpuhul. A Power Blender turmixgépben pürésítsük teljesen simára a levest. Öntsük vissza a lábasba, és ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk még egy kevés vízzel (kb. 60 ml). Igazítsunk az ízeken, ha szükséges. Tálaljuk friss korianderrel vagy petrezselyemmel megszórva és a fűszeres tortilla chips-et is kínálhatunk mellé.

 

 

|