Remélem, hogy ez az egyszerű és finom kuglóf ízleni fog minden mákimádónak. A Magimix segítségével egy perc alatt bekevered a tésztát.

Hozzávalók:

  • 4 tojás, sárgája és fehérje elkülönítve
  • 150 g cukor (én eritritet használtam)
  • 125 g olvasztott vaj
  • 180 ml kefir
  • 150 g darált mák
  • 200 g sima tönkölyliszt
  • 2 mk sütőpor
  • egy csipet sót a fehérje felveréséhez
  • 1 citrom reszelt héja
  • Cukormáz: 1 citrom leve + nádcukor por

Elkészítés:

  1. A  Magimix 3200XL konyhai robotgépben a fehérjéből és egy csipet sóból kemény habot verünk. Az elkészített fehérje habot helyezzük át egy tálba.
  2. A habverőt cseréljük le a nagy pengére, és keverjük ki habosra a sárgáját a cukorral, majd a fedél nyíláson keresztül fokozatosan adjuk hozzá a többi hozzávalót. Felváltva adjuk hozzá a száraz és a folyékony hozzávalókat.
  3. A kész tésztába óvatosan keverjük bele a habot.
  4. A tésztát öntsük át a kivajazott és kilisztezett koglóf formába és süssük 50-60 percig 170-180 C fokon.
  5. A megsült kuglófot a formából való kivétel után hagyjuk kihűlni. A tetejét locsoljuk meg citromos öntettel, amit a citromléből és a porcukorból keverünk ki. A díszítést mindenki saját fantáziájára bízom. Én faggyal szárított málnával díszítettem.