- Tegyük a Magimix robotgépbe a mandulát és a diót. Daráljuk szinte lisztes állagúra. Adjuk hozzá a datolyát, a kakaót és a sót. Daráljuk puhára... addig amíg ha kiveszünk belőle egy kis mennyiséget, akkor összegyúrva összeragad. Nyomkodjuk egy kisebb tepsibe úgy, hogy kb. 1 cm vastag (magas) legyen. Tegyük hűtőbe.
- A krémhez: egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, majd locsoljuk a brownie tetejére. Tegyük vissza a hűtőbe legalább 1 órára, hogy kicsit megkeményedjen.
Jó minőségű - cukrozatlan - aszalt datolya is jó, csak érdemes használat előtt meleg vízbe beáztatni 10 percre, majd leszűrni, így könnyebben aprítja a robotgép.
Ha extra szűz kókuszolajat használunk, az enyhén kókuszos ízt ad a desszertnek, de nem igazán érezhető, mert a sok kakaópor elnyomja az ízét.
Ez tényleg egy luxus desszert: a hozzávalók árai miatt, plusz a töménysége miatt is, elég belőle egy kis kocka, hogy az ember telítődjön a csokoládé élményével. Aki egyébként kapott belőle kóstolót, ők mind kérték azonnal a receptet! Különleges alkalmakra készítsétek, vagy ha szeretnétek magatokat egy kicsit kényeztetni!