Padlizsánkrém

Itt az idő a DETOX-ra, amelyhez a padlizsán kiváló segítség, mivel erős antioxidáns hatású és tisztítja a májat. Próbáld ki ezt a nagyszerű krémet reggelire vagy vacsorára.

Ez a krém azért nyerte el a tetszésemet, mert nem a klasszikus változat, amelyhez általában tojás, vaj vagy sajt kerül. Könnyű, így vegánok is fogyaszthatják. Remek ötlet, hogyan juttassunk egészséges padlizsánt az étrendünkbe. A Magimix aprítóval mindent gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz – a fokhagyma, hagyma és sajt néhány másodperc alatt felaprítható.

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán

  • 1 kisebb hagyma

  • 1/2 gerezd fokhagyma (elhagyható)

  • 1 dl olaj (aki nem szereti az olíva kesernyés ízét, használhat napraforgóolajat)

  • 1 teáskanál só

  • 1/2 teáskanál őrölt fekete bors

Pirítóshoz: kenyér, reszelt sajt

Elkészítés:

  1. Meleg serpenyőbe önts 1 dl vizet, tedd bele a padlizsánokat. Fedd le és süsd kb. 12 percig zárt ventillációval. Akinek nincs speciális Swiss Diamond serpenyője, sütheti a padlizsánt a sütőben is.

  2. A sütés alatt vágd fel a fokhagymát, hagymát, és reszeld le a sajtot.

  3. A padlizsánt a sütés közben 2-3 alkalommal fordítsd meg, hogy minden oldala egyenletesen süljön.

  4. Ha már puha és a héja leválik, vedd ki, hámozd meg, majd tedd egy tálba, és nyomkodd össze, mint a banánt.

  5. Add hozzá a fokhagymát, hagymát, sót, borsot, majd végül az olajat. Sóval és olajjal bátran bánj.

  6. A kész krémet tálald meleg pirítóssal, amelyet száraz serpenyőben, zsiradék nélkül sült sajttal díszíthetsz, friss snidlinggel megszórva.

%s ...
%s
%image %title %code %s
%s