Padlizsánkrém

Itt az idő a DETOX-ra, amelyhez a padlizsán kiváló segítség, mivel erős antioxidáns hatású és tisztítja a májat. Próbáld ki ezt a nagyszerű krémet reggelire vagy vacsorára.
Ez a krém azért nyerte el a tetszésemet, mert nem a klasszikus változat, amelyhez általában tojás, vaj vagy sajt kerül. Könnyű, így vegánok is fogyaszthatják. Remek ötlet, hogyan juttassunk egészséges padlizsánt az étrendünkbe. A Magimix aprítóval mindent gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz – a fokhagyma, hagyma és sajt néhány másodperc alatt felaprítható.
Hozzávalók:
-
2 padlizsán
-
1 kisebb hagyma
-
1/2 gerezd fokhagyma (elhagyható)
-
1 dl olaj (aki nem szereti az olíva kesernyés ízét, használhat napraforgóolajat)
-
1 teáskanál só
-
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
Pirítóshoz: kenyér, reszelt sajt
Elkészítés:
-
Meleg serpenyőbe önts 1 dl vizet, tedd bele a padlizsánokat. Fedd le és süsd kb. 12 percig zárt ventillációval. Akinek nincs speciális Swiss Diamond serpenyője, sütheti a padlizsánt a sütőben is.
-
A sütés alatt vágd fel a fokhagymát, hagymát, és reszeld le a sajtot.
-
A padlizsánt a sütés közben 2-3 alkalommal fordítsd meg, hogy minden oldala egyenletesen süljön.
-
Ha már puha és a héja leválik, vedd ki, hámozd meg, majd tedd egy tálba, és nyomkodd össze, mint a banánt.
-
Add hozzá a fokhagymát, hagymát, sót, borsot, majd végül az olajat. Sóval és olajjal bátran bánj.
-
A kész krémet tálald meleg pirítóssal, amelyet száraz serpenyőben, zsiradék nélkül sült sajttal díszíthetsz, friss snidlinggel megszórva.


