PUFÓK EPRES PALACSINTA
Többféle palacsinta receptet próbáltam már, de nekem akkor lesznek igazán pufók a palacsinták (tojás nélkül), ha banánt is rakok bele. Ezek nagyon puhává varázsolják a palikat és természetesen édesítik is. Ezt az alap változatot aztán ezer féle képpen lehet változtatni, ma reggel eperrel turbóztam fel. Isteniek lettek.
Hozzávalók 14-16 db-hoz:
- 2 db banán, villával pépesre törve
- 150 g tönköly fehérliszt
- 200 ml rizstej
- 1 ek sütőpor
- 1/4 teáskanál fahéj
- 100 g friss eper, felaprítva
- kókuszolaj, sütéshez
Elkészítés:
- Egy tálban törjük pépesre a banánokat.
- Adjuk hozzá a rizstejet, a fahéjat, a sütőport, majd a lisztet. Jól keverjük el, amíg sima, sűrű tésztát kapunk.
- Adjuk hozzá a felaprított epret és óvatosan keverjük bele. Hagyjuk 5 percet állni, hogy a tészta megkeljen.
- Tegyünk egy kevés kókuszolajat a serpenyőbe és forrósítsuk fel. Két evőkanálnyit kanalazzunk a palacsinta tésztából a serpenyőbe (ez egy palacsinta adagnyi), közepes lángon sütjük az egyik oldalát, amíg aranybarna lesz. Megfordítjuk és a másik oldalán is sütjük 1-2 percig.
- Lehet juharszirupot, agavészirupot locsolni a tetejére és friss eperrel díszíteni.