SPENÓT NOKEDLI
HOZZÁVALÓK 4 FŐ RÉSZÉRE
- 400 g friss spenót
- 400 g sima liszt
- 1 tojás (a vegánok nyugodtan elhagyhatják)
- 1 teáskanál szárított fokhagyma
- 1 teáskanál só
- szükség esetén egy kevés langyos víz a tészta lágyításához
- 1 füstölt tofu
- reszelt sajt (bármilyen)
ELKÉSZÍTÉS
Ezt a receptet mindig fejből készítem, így a súly csak hozzávetőleges. De nem hiszem, hogy ez bármilyen gondot jelentene ennél a receptnél.
Tegyünk fel forrni sós vizet egy nagy edényben.
A tofut vágjuk apró kockákra és süssük ropogósra. Ha ezt a Swiss Diamond serpenyőben teszi, akkor bátran sütheti még akár olaj nélkül is.
A Magimix konyhai robotgépben a nagy penge segítségével dolgozzuk pépesre a spenótot. Adjuk hozzá a sót, fokhagymát, tojást és fokozatosan a lisztet is. Ezt a tésztát bátran keverhetjük a nagy pengével. Amikor a tészta megfelelő állagú lesz (nokedli tészta), és amikor már forr a víz, elkezdhetjük szaggatni a nokedlit. Ha a tészta túl sűrű, adhatunk hozzá kevés vizet. Ha megfőttek a nokedlik, szedjük ki és locsoljuk meg egy kevés olajjal, hogy ne tapadjanak össze. Tálaljuk reszelt sajttal és pirított tofukockákkal megszórva.
Én öntött fejes salátával szeretem fogyasztani. Jó étvágyat!