HOZZÁVALÓK 4 FŐ RÉSZÉRE

  • 400 g friss spenót
  • 400 g sima liszt
  • 1 tojás (a vegánok nyugodtan elhagyhatják)
  • 1 teáskanál szárított fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • szükség esetén egy kevés langyos víz a tészta lágyításához
  • 1 füstölt tofu
  • reszelt sajt (bármilyen)

ELKÉSZÍTÉS

Ezt a receptet mindig fejből készítem, így a súly csak hozzávetőleges. De nem hiszem, hogy ez bármilyen gondot jelentene ennél a receptnél.

Tegyünk fel forrni sós vizet egy nagy edényben.

A tofut vágjuk apró kockákra és süssük ropogósra. Ha ezt a Swiss Diamond serpenyőben teszi, akkor bátran sütheti még akár olaj nélkül is.

A Magimix konyhai robotgépben a nagy penge segítségével dolgozzuk pépesre a spenótot. Adjuk hozzá a sót, fokhagymát, tojást és fokozatosan a lisztet is. Ezt a tésztát bátran keverhetjük a nagy pengével. Amikor a tészta megfelelő állagú lesz (nokedli tészta), és amikor már forr a víz, elkezdhetjük szaggatni a nokedlit. Ha a tészta túl sűrű, adhatunk hozzá kevés vizet. Ha megfőttek a nokedlik, szedjük ki és locsoljuk meg egy kevés olajjal, hogy ne tapadjanak össze. Tálaljuk reszelt sajttal és pirított tofukockákkal megszórva.

Én öntött fejes salátával szeretem fogyasztani. Jó étvágyat!

|