Sült karfiol leves
Új inspirációt keres egy ízletes és kiadós leveshez? Mit szólna, ha kipróbálná a sült karfiol levesünket?
HOZZÁVALÓK:
- 2 db nagyobb burgonya
- 1/2 karfiol
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1/4 vöröshagyma
- só bors
- 3 evőkanál olaj
- zöldségleves alaplé
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy tepsibe tesszük az apróra vágott burgonyát (kisebb kockákra vágjuk, hogy hamarabb megsüljön), a kisebb részekre vágott karfiolt, fokhagymát, hagymát, mindezt leöntjük olajjal, és ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal.
- Alufóliával letakarva 25-30 percig sütjük 200 fokon, majd levesszük a fóliát és további 10 percig sütjük.
- A Magimix konyhai robotgépben minden hozzávalót simára turmixolunk és sűrűség szerint fokozatosan adjuk hozzá az alaplevet - ha hígabbat szeretnénk, akkor több, ha sűrűbb, kevesebb levet adunk hozzá.
Díszíthetjük tejszínnel, krutonnal vagy reszelt sajttal.
Jó étvágyat!