Új inspirációt keres egy ízletes és kiadós leveshez? Mit szólna, ha kipróbálná a sült karfiol levesünket?

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db nagyobb burgonya
  • 1/2 karfiol
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1/4 vöröshagyma
  • só bors
  • 3 evőkanál olaj
  • zöldségleves alaplé

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Egy tepsibe tesszük az apróra vágott burgonyát (kisebb kockákra vágjuk, hogy hamarabb megsüljön), a kisebb részekre vágott karfiolt, fokhagymát, hagymát, mindezt leöntjük olajjal, és ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal.
  2. Alufóliával letakarva 25-30 percig sütjük 200 fokon, majd levesszük a fóliát és további 10 percig sütjük.
  3. A Magimix konyhai robotgépben minden hozzávalót simára turmixolunk és sűrűség szerint fokozatosan adjuk hozzá az alaplevet - ha hígabbat szeretnénk, akkor több, ha sűrűbb, kevesebb levet adunk hozzá.
    Díszíthetjük tejszínnel, krutonnal vagy reszelt sajttal.

Jó étvágyat!