Swiss Diamond wok serpenyőben készült mexikói pulykaragu
Hogyan készítsünk ízletes és gyors ételt a Swiss Diamond gyémánt felületű wok serpenyőben?
Kevés ideje van a főzésre? Akkor ez a recept önnek tökéletesen megfelel. Ez egy olyan recept, melyben sohasem fog csalódni. 20 perc alatt készen van, így bármikor elkészíthető, és az ízek kombinálásával, az édes sárgabarack lekvár kiválóan párosul a chili paprikával.
Ezt a receptet már elkészítettem vegán opcióban is, éspedig a húst egyszerűen csak tofuval helyettesítettem. Próbálják ki, nagyon finom!
Szükséges:
0,5 kg hosszú csíkokra vágott pulykamell
2 ek sárgabarack lekvár
2 ek kecsap
1 tk só
1 tk őrölt feketebors
chili paprika ízlés szerint
1 ek olaj
100 g vörösbab konzerv
200 g kukorica konzerv
½ üveg lecsóbefőtt
petrezselyemzöld
Elkészítés:
- A Swiss Diamond gyémánt felületü wok serpenyőben felhevítjük az olajat, és hozzáadjuk a felvágott húst. Legmagasabb hőfokon, fedő alatt, zárt szeleppel 5 percig sütjük.
- Majd sózzuk, borsozzuk és következő 5 percig fedő nélkül addig sütjük, míg a lé el nem párolog.
- Hozzáadjuk a lekvárt, és a húst karamelizálódásig sütjük. Ezután folyamatosan adjuk hozzá az összes többi összetevőt: kecsap, lecsó, bab, kukorica, chili paprika. Hogy az ízek összeálljanak még 5 percig fedő alatt főzzük.
- A ragut tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel és hasábburgonyával vagy rizzsel szolgáljuk fel.
Jó étvágyat !